Νέα προσπάθεια για το παλιό Πανεπιστήμιο

DOMPOLH PANEPISTHMIOΑρκετά χρόνια μετά την προσπάθεια που είχε γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου μέσω ΣΔΙΤ και το ναυάγιο που είχε επέλθει ο φάκελος ανοίγει και πάλι.

Από την αιρετή Περιφέρεια αυτή τη φορά. Με απόφασή της λοιπόν προχώρησε στην ανάθεση εκπόνησης προμελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Την σχετική απόφαση ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση.

Φυσικά ο δρόμος θα είναι μακρύς και ο χρόνος που ήδη έχει περάσει μετέτρεψε το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου σε ερείπιο. Ωστόσο αν κάποια στιγμή δεν γίνονταν η αρχή είναι σίγουρο ότι το κράτος δεν θα ενδιαφέρονταν ακόμη κι αν κατέρρεε. Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση των κτιρίων ώστε να απαλλαγούν από ενοίκια τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι.  

 

«Ως αιρετή Περιφέρεια μας ενδιαφέρει οι υπηρεσίες να σταματήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την καταβολή ενοικίων. Καταλαβαίνετε ότι κάθε κτήριο δημοσίου συμφέροντος στην περιοχή, μας ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί και κατ’ αυτόν τον τρόπο να τελειώνουν οι ενοικιαζόμενοι χώροι είτε από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ είτε από άλλες αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Μην ξεχνάτε πως έχουμε παραχωρήσει κτήριο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε άλλους οργανισμούς. Μας ενδιαφέρει όλα αυτά να είναι σε δημόσια κτήρια σε όλη την Ήπειρο. Ήδη έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας μια προσπάθεια για να βρει χώρο για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα λάβουμε πρωτοβουλίες», ανέφερε στη δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ