Νέα, περίεργα χτυπήματα σε εκκλησίες… Και χαρακτηριστικά βανδαλισμών με την αρχαιοκαπηλία

ESOTERIKO EKKLHSIAS

ESOTERIKO EKKLHSIASΔύο νέα χτυπήματα σε εκκλησίες του Πωγωνίου αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ώρες, θέτοντας σε εγρήγορση πλέον τις αστυνομικές αρχές και ειδικότερα την Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνησή του…

Η υπόθεση γίνεται όλο και πιο περίεργη καθώς οι κλοπές συνοδεύονται από εκτεταμένες φθορές στους ναούς, γίνονταν πέρα από τα χαρακτηριστικά αρχαιοκαπηλίας και έντονα χαρακτηριστικά βανδαλισμών.

Οι δύο νέες κλοπές αποκαλύφθηκαν στον Παλαιόπυργο και τη Μερόπη Πωγωνίου. Στην Κάτω Μερόπη άνοιξε πριν δέκα μέρες περίπου ο νέος κύκλος των χτυπημάτων.

 

Την Παρασκευή, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες πιθανότατα της Πέμπτης, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία.

Την ίδια μέρα, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων.

Κι σ’ αυτή την περίπτωση, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο Ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν να πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα που έδρασε και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, της Κάτω Μερόπης και του Μοναστηρίου Μόλιστας και εκφράζουν έντονους φόβους ότι μπορεί να λεηλατήθηκαν κι άλλες εκκλησίες ή μοναστήρια, τα οποία θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις και διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ