Νέα, μεγάλη παράταση, για τα έργα στο λιμάνι

ERGA LIMANI

ERGA LIMANI

Σε γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το μεγαλύτερο έργο στον τομέα των υποδομών, που εκτελείται στην Ήπειρο.

Πρόκειται για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου η δεύτερη φάση, πήρε μία ακόμη μεγάλη παράταση, προκειμένου να αποπερατωθεί.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών τα έργα πήραν νέα προθεσμία ολοκλήρωσης για τις 30 Μαρ΄τιου 2017.

Τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι δύο. Πρόκειται για έργα Β’ και Γ’ φάσης.

Ανάδοχος για τα έργα Β’ φάσης είναι η εταιρεία ΕΛΤΕΡ. Το ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα θα βοηθήσει στο να εκτελεστούν οι εργασίες ολοκλήρωσης νός έργου που έχει ξεκινήσει από το 2008.

Αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 30.480.798 ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

Στα τέλη Ιουνίου 2013 παραδόθηκε το λεγόμενο “λειτουργικό τμήμα” που επιτρέπει στα έργα Γ’φάσης να ξεκινήσουν. Τα υπόλοιπα έργα της Β’ φάσης θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Για τα έργα Γ’ φάσης ανάδοχος εταιρεία ήταν η ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ η οποία λόγω προβλημάτων υποκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τον ΑΚΤΩΡ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 110.000.000 ευρώ ενώ η έκπτωση που δόθηκε φτάνει το 47%. Το χρονοδιάγραμμα των έργων της Γ1′ φάσης είναι 54 μήνες με την σύμβαση να έχει υπογραφεί στις 8 Αυγούστου 2011 και η προσωρινή ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι στις 11 Μαϊου 2017.

Τα έργα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» ενώ για το έργο της Γ’ φάσης θα υπάρξει χρηματοδότηση και από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ