Νέα κριτήρια για τις μεταγραφές φοιτητών

LOVERDOS PAIDEIAS

LOVERDOS PAIDEIASΣυνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παρεχώρησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν οι νέες ρυθμίσεις για τις μεταγραφές. Έως τις 3 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, από τις μεταγραφές στα Πανεπιστήμια και τα νέα κριτήρια που θα ισχύσουν σε αυτές έως και τα προβλήματα που δημιουργούν στα ΑΕΙ οι απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω διαθεσιμότητας.

 

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν οι νέες ρυθμίσεις που θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

«Θα προσθέσουμε ένα άνετο οικονομικό κριτήριο. Φεύγουμε από τα φορολογικά κριτήρια και πάμε στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμενων να ζητήσουν μετεγγραφή» τόνισε. Ακόμη προσέθεσε ότι «μπορεί μια οικογένεια εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη να συντηρεί ένα παιδί που σπουδάζει στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα “όχι”».

Το θέμα των μετεγγραφών αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται αύριο στη Ρόδο. «Υπάρχουν πολλά δίκια. Έχουν δίκιο οι σχολές που λένε ότι δεν αντέχουν πολλούς φοιτητές όπως και εκείνες που φοβούνται ότι θα ερημώσουν. Αλλά το πρώτο δίκιο είναι της ελληνικής οικογένειας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πάντως ότι «πολύ σωστά ο νέος νόμος προβλέπει πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στα τμήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ