Νέα διαμαρτυρία για το Τμήμα Κεφαλοβρύσου

SYNORA 12 6 13

SYNORA 12 6 13

Στην ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου επανέρχεται ο Δήμος Πωγωνίου, μετά κι από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Δήμο Πωγωνίου λειτουργούσαν πέντε Τμήματα, τα οποία στη συνέχεια συμπτύχτηκαν σε τρία. Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου και Καστανής.

Ο Δήμος σε νέα επιστολή του Δημάρχου προς όλους τους αρμόδιους θεωρεί ότι το κλείσιμο του Τμήματος στο Κεφαλόβρυσο αποτελεί αδικία για την περιοχή κι αφήνει χωρίς καμία ασφάλεια τους κατοίκους μιας ακτίνας 70 χιλιομέτρων.

Και στην επιστολή του Δημάρχου τονίζεται:

“Το αίσθημα αδικίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν παρατηρούμε ότι παραμένουν Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε αστικά κέντρα και το μοναδικό Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης που καταργείται σε όλη την Ήπειρο είναι αυτό του Κεφαλοβρύσου, του πλέον απαραιτήτου.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς το κενό στην φύλαξη αυτής της γεωγραφικής περιοχής, ανοίγει το δρόμο στην αύξηση της εγκληματικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ερήμωση των χωριών του Δήμου Πωγωνίου. Η κατάργηση του συγκεκριμένου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα αυξήσει τα ήδη μεγεθυμένα προβλήματα. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει πληρώσει με αίμα την ελλιπή φύλαξη των συνόρων και σε καθημερινή βάση δημότες μας χάνουν τις περιουσίες τους πέφτοντας θύματα κλοπών και ληστειών. Ο πολύπαθος πληθυσμός του Πωγωνίου συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνουμε δε ότι ο Δήμος Πωγωνίου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, φιλοξενεί το Τμήμα σε ιδιόκτητο κτίριο με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έξοδα να είναι σχεδόν μηδενικά.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών”.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ