Νέα βόμβα στο ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών… Εντάλματα για… λογιστική τακτοποίηση! Έρευνα κι από γραφολόγο!

dimos entalmata

dimos entalmata

Νέα βόμβα σκάει στο ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών. Μάλιστα η υπόθεση δείχνει εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να συνδέεται –άμεσα ή έμμεσα- με την υπεξαίρεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013.

Αυτή τη φορά, προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία, για την τριετία από το 2009 μέχρι το 2011, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ύπαρξης ελλείμματος που μπορεί να αγγίζει και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι εσωτερική διαδικασία που είχε γίνει παλιότερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτύπωνε έλλειμμα της τάξης των 600 χιλιάδων περίπου.

Αυτή η εσωτερική διαδικασία, αποτέλεσε τη βάση, για την συνέχιση της έρευνας από τον Εισαγγελέα, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.

Παράλληλα από τον περασμένο Μάιο είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, την οποία διέταξε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα.

Στο μικροσκόπιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, βρίσκονται τρία εντάλματα πεντακοσίων χιλιάδων περίπου. Τα εντάλματα εκδόθηκαν στις 8 Απριλίου 2009 επ΄ονόματι της ΔΕΥΑΙ για την προμήθεια νερού από το πρώτο δίμηνο του 2004 μέχρι το έκτο δίμηνο του 2008.

Στην απόδειξη πληρωμής των ενταλμάτων αυτών αναγράφεται «λογιστική τακτοποίηση»!

Τα εντάλματα και η απόδειξη φέρουν τρεις υπογραφές. Τις υπογραφές των τότε υπευθύνων την Οικονομικής και της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ουδείς αναγνωρίζει την υπογραφή του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Έτσι από τον Δήμαρχο αποφασίστηκε η διενέργεια γραφολογικού ελέγχου και ήδη ορίστηκε γραφολόγος, προκειμένου να αποφανθεί για το γνήσιο των υπογραφών!

Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει αρκετό βάθος και οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι είναι βέβαιο πως κάποιοι θα βρεθούν και πάλι ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η «λογιστική τακτοποίηση» που αναγράφεται στα συγκεκριμένα εντάλματα, φαίνεται ότι ήταν πρακτική που αποτελούσε κανόνα για την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μέχρι και το 2010.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ