Νέα αξιολόγηση: Στα καλύτερα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

PANEPIOANNINON

PANEPIOANNINON

Στην 198η θέση μεταξύ των Ευρωπαικών και στη δεύτερη μεταξύ των Ελληνικών, κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, στηρίζεται σε στοιχεία των δημοσιεύσεων του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science».

Αξίζει να σημειωθεί, ενδεικτικά, ότι, σε επίπεδο Τμημάτων, τα Τμήματα Μαθηματικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής κατατάσσονται στην 1η θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η αξιολόγηση Leiden 2015 εκτιμά την επιστημονική απόδοση 750 μεγάλων πανεπιστημίων απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία με πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες, η αξιολόγηση έχει σκοπό να παρέχει έγκυρες εκτιμήσεις για την επιστημονική απήχηση των Πανεπιστημίων διεθνώς.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει θερμά όλους τους καθηγητές, λέκτορες, ερευνητές, διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και το συνολικό προσωπικό του Ιδρύματος, γιατί σε περίοδο κρίσης οι ερευνητικές επιδόσεις του παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξακολουθεί να ξεχωρίζει και να διακρίνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, ζητά κι επιδιώκει τη διαρκή υποστήριξη της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, για να συνεχίσει την προστάθεια.

Ανάλογα επιτεύγματα οφείλονται μόνο σε μια κοινή και συλλογική προσπάθεια που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ