Μ. Κλάπας: Εν κρυπτώ αποφάσισαν να καταδικάσουν τα παράλια

ARTOLITIAΕν κρυπτώ και χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση η απερχόμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να καταδικάσει την παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας. Χωρίς να προχωρήσει σε καμία ενημέρωση των κατοίκων και αγνοώντας την θέση του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, της τοπικής διοίκησης του ΤΕΕ κι άλλων φορέων, συναίνεσε και γνωμοδότησε θετικά για το έργο μεταφοράς και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου και οικισμού Λούτσας.

 

Συναίνεσε και γνωμοδότησε θετικά για την κατασκευή εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού στην Καστροσυκιά και τελικό αποδέκτη των λυμάτων τη θάλασσα, στα Αρτολίθια!!
Συναίνεσε και γνωμοδότησε θετικά σε ένα έργο που θα καλούνται να πληρώνουν οι κάτοικοι με ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ετησίως προκειμένου να λειτουργεί.

Συναίνεσε στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της παραλιακής ζώνης και στην οικονομική εξόντωση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Η Δημοτική Αρχή και ο απερχόμενος δήμαρχος ουδέποτε ρώτησαν τους κατοίκους. Ουδέποτε συζήτησαν. Αποφάσισαν μόνοι τους, θεωρώντας το δήμο τσιφλίκι τους.
Ίσως πίστευαν ότι τα κατορθώματά τους θα έμεναν για πάντα κρυμμένα. Ίσως θα είχαν κι αυτοί τη φορά τη δικαιολογία ότι «φταίνε άλλοι ή οι προηγούμενοι».

Η αποθέωση της κουτοπονηριάς.

Η δημοτική αρχή και ο απερχόμενος δήμαρχος προφανώς έτσι εννοούν την εντιμότητα. Να αποφασίζουν για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες.

Προφανώς για αυτούς είναι έντιμο να μετατρέψουν ένα έργο –απολύτως απαραίτητο για την περιοχή- σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

Προφανώς για αυτούς είναι έντιμο να επιβάλλουν, ένα οικονομικό τίμημα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου.

Είναι έντιμο να αγνοούν τους πολίτες και να τους θυμούνται μόνο προεκλογικά υποσχόμενοι κάθε είδους ρουσφέτι;

Είναι έντιμο να προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους κατηγορώντας διαρκώς τους προκατόχους τους και αποφεύγοντας να απολογηθούν για τα δικά τους πεπραγμένα;

Είναι έντιμο να αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, με την νομιμότητα των αποφάσεών τους, με την διαφάνεια των ενεργειών τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ