Μ. Κλάπας: «Εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον»

KLAPAS MΤις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, που αποτελούν δεσμεύσεις και θα υλοποιηθούν από την πρώτη ημέρα της νέας δημοτικής περιόδου, παρουσίασε ο επικεφαλής της «Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος χθες το βράδυ, μίλησε σε μεγάλη, ανοιχτή συγκέντρωση στη Σινώπη.

Ο κ. Κλάπας επεσήμανε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι η ίδρυση του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρχει ένας μοχλός συνεχούς στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που συνάμα όμως θα δίνει και τις κατευθύνσεις ανάπτυξης.

 

Υπογράμμισε την ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών και ισόρροπης ανάπτυξης όλων των δημοτικών ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου.

«Ο Δήμος Πρέβεζας, στα σημερινά του όρια, μπορεί να είναι νέος, όμως δεν είναι μεγάλος. Μπορεί να γίνει ο Δήμος των συνθέσεων κι όχι των αντιθέσεων» τόνισε με νόημα ο κ. Κλάπας.

Από την Νέα Σινώπη, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής. Ειδική αναφορά έκανε στα δημοτικά τέλη, τα οποία κατά την διάρκεια της τριετίας Μπαίλη, αυξήθηκαν κατά 60% ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με τεράστια προβλήματα, ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι αφημένος στην τύχη του, η περιοχή γεμίζει με ανεξέλεγκτες χωματερές, το ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι ανύπαρκτο. Την ίδια ώρα τα προβλήματα στην ύδρευση παραμένουν υπαρκτά, η έννοια της ποιότητας ζωής απαξιώθηκε.

Στα κατορθώματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής περιλαμβάνεται και η θετική της γνωμοδότηση για το αποχετευτικό της παράλιας ζώνης, από το οποίο θα εξυπηρετηθεί και η Νέα Σινώπη. Πέρα από τα περιβαλλοντικά ζητήματα που συνοδεύουν την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, προκύπτει μείζον θέμα με το κόστος που θα κληθούν να καταβάλλουν οι πολίτες, το οποίο είναι δυσθεώρητο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία αρνείται πεισματικά να απαντήσει σε όσα ζητήματα έχουν τεθεί μέχρι σήμερα.

«Αρνούνται να μας απαντήσουν. Αρνούνται να απαντήσουν στους πολίτες… Θεωρούν ότι με την στάση τους απαξιώνουν εμάς. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την στάση τους, επί τρία ολόκληρα χρόνια έχουν απαξιώσει την Πρέβεζα, την αυτοδιοίκηση, τους συνδημότες μας», τόνισε ο κ. Κλάπας και κατέληξε αναφέροντας ότι «όσοι όψιμα μιλούν για παρελθόν, ανήκουν οριστικά σ΄αυτό και τυπικά θα περάσουν σε λίγες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ