Μ. Κασσής: Ζητά την ανάκληση για τη μονάδα λυματολάσπης

kasisΤην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα όρια των δήμων Ζίτσας και Ιωαννίνων ζητά με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς για να αναφερθεί στην απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου και ζητά την ανάκληση υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

«Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η «ετσιθελική» και αυταρχική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να δώσει έγκριση για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών.

Ζητώ άμεσα να ανακληθεί.

Είναι μια ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κατι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού.

Τώρα ο Περιφερειάρχης και η Διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθούν να την αποτελειώσουν με το εργοστάσιο λυματολάσπης.

Επίσης, θεωρώ υποχρέωση του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου Ζίτσας, έστω και τώρα, να αντιδράσουν δυναμικά και να κινητοποιηθούν, έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία του εργοστασίου.

Παράλληλα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας , οφείλει να προστατέψει το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής θέτοντας το θέμα και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κάτι το οποίο θα κάνω και εγώ προσωπικά το επόμενο διάστημα.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους Νόμους και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλοι όσοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του Νόμου πρέπει να βρεθούν ενώπιόν του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ