«Μπαλώματα» στην Εθνική Αντιρρίου Ιωαννίνων

DROMOS ZHMIES 7 1

DROMOS ZHMIES 7 1Παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση και τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς, πραγματοποιούνται στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας και έχει χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα.

Το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη εργολαβίες που αφορούν σε «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα» προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και σε «Τμηματικές Ανακατασκευές Ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση της επικινδυνότητας», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

 

Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα
Οι εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα, είναι έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα έργα που κατασκευάζονται έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση των βράχων που προέρχονται από τα ανάντη πρανή και καταλήγουν στο οδόστρωμα της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από χιλιομετρική θέση 8+738 έως τη χιλιομετρική θέση 10+500), προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων, ελεύθερα και αγκυρούμενα πλέγματα συγκράτησης βραχοπτώσεων, συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων φραχτών και πλεγμάτων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμό των επισφαλών για βραχοπτώσεις πρανών, στηθαία ασφαλείας.

Ασφαλτόστρωση στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Το έργο αυτό των τμηματικών ανακατασκευών ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για την άρση της επικινδυνότητας είναι έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση και αυτό από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή ασφαλτικών εργασιών που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκσκαφή – φρεζάρισμα παλαιού ασφαλτικού, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους, αντιολισθηρή στρώση ασφαλτοτάπητα, ενώ θα ακολουθήσει και διαγράμμιση των σημείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ