Μπαίνει σε λειτουργία το αρδευτικό των Ιωαννίνων

KAXRIMANHS

KAXRIMANHSΑπό την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, θα τεθεί σε λειτουργία το Αρδευτικό έργο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ανέφερε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συναντήσεις που είχε με αγρότες κατά τη διάρκεια περιοδειών του σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, εξήγησε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όταν η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την επίβλεψή του ήλθε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα. Τελικά με εγγυήσεις της Περιφέρειας, βρέθηκαν λύσεις με την Ανάδοχο εταιρία και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

 

Το έργο σήμερα έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ με την αξιοποίησή του παρέχονται νέες δυνατότητες στους καλλιεργητές και προστατεύεται η λίμνη Παμβώτιδα από εισροές υπολειμμάτων λιπασμάτων κλπ., πρόσθεσε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,

Ειδικά για τη λίμνη, ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στο σύνολο των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια, σε συνέχεια εκείνων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μελέτες για τον πυθμένα, για το Master Plan και για την αποκατάσταση της επικοινωνίας της με τις πηγές και τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν για την προστασία της περιοχής του αναχώματος Αμφιθέας.

Πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή Ανατολής – Κατσικά και η επέκταση του ποδηλατοδρόμου προς Καστρίτσα- Λογγάδες- Αμφιθέα- Πέραμα – Ιωάννινα. Επίσης υπενθύμισε ότι η νυν Περιφερειακή Αρχή έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το Π.Δ. της Λίμνης, το οποίο καθυστερεί με ευθύνη του κεντρικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ