Μπήκαν να κλέψουν ακόμη και στο νεκροταφείο!!!

NEKROTAFEIO14

NEKROTAFEIO14Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί πλέον οι κλοπές και οι διαρρήξεις όχι μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά σχεδόν σε ολόκληρο το Νομό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που πίσω από τις κλοπές, βρίσκονται ομάδες ρομά, οι οποίες είτε έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, είτε κινούνται κατά διαστήματα.

Κυριακή, λίγο πριν το μεσημέρι και μια τέτοια ομάδα, δεν είχε κανένα δισταγμό να «εισβάλει» στο νεκροταφείο του Περάματος.

Οι Ρομά άρχισαν να κινούνται ανάμεσα στα μνήματα, με απώτερο στόχο την κλοπή, όταν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι του Περάματος, το πρόβλημα είναι καθημερινό. Ρομά οργώνουν συνεχώς την περιοχή αφαιρώντας σιδερικά και άλλα αντικείμενα ενώ συχνά επιχειρούν να εισέλθουν και στα σπίτια.

Είναι γνωστό ότι πολύ κοντά στον οικισμό έχουν κατασκηνώσει δεκάδες Ρομά. Άλλοτε σε χωράφια που έχουν μισθωθεί κι άλλοτε σε εκτάσεις και σημεία που βρήκαν οι ίδιοι. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτοί που καταφτάνουν εντός του οικισμού του Περάματος προέρχονται από τον εν λόγω καταυλισμό ή από ομάδες που κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ