Μουσικοί: Η Φιλαρμονική είναι το εύκολο θύμα

fiarm parelasi

fiarm parelasiΑισθητή ήταν η απουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου από την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση και οι δηλώσεις δε από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου δεν βοήθησαν στην εκτόνωση της κατάστασης.

Αντιθέτως προκαλούν ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των ωρομισθίων εκπαιδευτικών και της διοίκησης.

Σε υψηλούς τόνους, δόθηκε απάντηση από τη Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία τονίζει πως η προσπάθεια της διοίκησης να διασπάσει τους μουσικούς, χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες, δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα καθώς όλοι παραμένουν ενωμένοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, στη Φιλαρμονική δεν υπάρχει σήμερα κανένας υπάλληλος αορίστου χρόνου παρά μόνο ο μαέστρος.

Η υποβάθμιση είναι συνεχής και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.
«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παρότι η Φιλαρμονική ήταν παρούσα σε όλες τις υπηρεσίες δείχνοντας την καλή της διάθεση κι ενώ είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις μας, μετά από πέντε μήνες μας ενημέρωσαν εντελώς ξαφνικά ότι τα χρήματα που θα παίρνουμε θα περικοπούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, οι μηνιαίες αποδοχές, όταν υπήρχαν εκδηλώσεις, έφταναν λίγο πάνω από τα διακόσια ευρώ.

Με το νέο καθεστώς περικόπτεται το 30 έως 40%, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ την κατάσταση, ειδικά για εκείνους που έχουν προσαρμόσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους στις ανάγκες της Φιλαρμονικής.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου σημειώνουν πως «παρότι είχαμε γνωστοποιήσει το πρόβλημα πριν από τον εορτασμό του πολιούχου, φτάσαμε στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και ακόμη δεν έγινε τίποτα. Την Τετάρτη 18/2 στην τελευταία ενημέρωση που μας έγινε από την αντιπρόεδρο του Πνευματικού, ακούσαμε ότι δεν γνωρίζει την οικονομική διάσταση του προβλήματα και μας διαβεβαίωσε πως πρέπει να παίξουμε κι όλα θα τακτοποιηθούν».

Στη συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε η πρόταση της διοίκησης για επιπλέον πρόβες κάτι όμως που απορρίφθηκε από τους μουσικούς.

Και η ανακοίνωση των μουσικών καταλήγει: «Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον συνεχιζόμενο εκβιασμό και την τρομοκρατία.

Αν αναβάθμιση ονομάζονται οι περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό της τάξης του 27% κι αν επίσης αναβάθμιση ονομάζονται οι περικοπές στις οικονομικές απολαβές της τάξης του 37% μόνο για το τρέχον έτος, των 22 πλέον συμβασιούχων μουσικών τότε δεν μπορούμε παρά απλά να χάνουμε τα λόγια μας.

Ο αδύναμος κρίκος που ονομάζεται Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζει να είναι το εύκολο θύμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ