Μουσική και χοροί και από τον Σύλλογο Λούτσας

loutsa sillogos

loutsa sillogosΟ Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας Λούτσας του Δ. Ιωαννιτών παρουσιάζει την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 20.30 στην αίθουσα ” Β. Πυρσινέλλας ” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον τίτλο « Εμείς … Ο Ένας » .

Η σημασία του “Εμείς” και του “Ο Ένας” αποκαλύπτεται μέσα από τον παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τους συμβολισμούς των εθίμων.

Και στην ανακοίνωση του συλλόγου, υπογραμμίζεται:

Επιχειρώντας να κοιτάξουμε βαθιά στις χορευτικές παραδόσεις της Ηπείρου, της Κρήτης, της Μ. Ασίας, του Πόντου, των Νησιών και της Θράκης θα δούμε να ξεδιπλώνεται η δυναμική αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας περί συλλογικότητας και ατομικισμού, δύο εννοιών που λειτουργούν άλλοτε συνεκτικά και άλλοτε διασπαστικά ως προς τους ίδιους τους φορείς που τις παράγουν.

Η εκδήλωση οργανώθηκε και θα παρουσιαστεί από τους χορευτές και τις χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Λούτσα” .

Τραγουδούν: η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, ο Γιώργος Γκούβας και η χορωδία του Συλλόγου . Συνοδεύουν οι μουσικοί: Θωμάς Χαλιγιάννης (κλαρίνο), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο, τραγούδι), Τάσος Ντάφλος (κρουστά), Σοφία Ζώη (κανονάκι, τραγούδι), Γιάννης Λίτος (ακορντεόν), Στάθης Θεοδοσιάδης (Ποντιακή λύρα, τραγούδι), Παρασκευάς Πέτρος (νταούλι), Γιώργος Νταβλιάκος (τσαμπούνα, γκάιντα), Βασίλης Τερζάκης (Κρητική λύρα, τραγούδι), Μάριος Μπορμπουδάκης (λαούτο), Λάμπρος Κονταξής (μπουζούκι), Νίκος Χάδιαρης (κιθάρα) . Γενική επιμέλεια, διδασκαλία χορών, Βασίλης Ράπτης . Χορηγός επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 .

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ