Μιχάλης Κασσής: Όχι άλλα διόδια

DIODIA NEWΑδιανόητο χαρακτηρίζει το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής στη δήλωσή του τονίζεται ότι θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το ηλεκτρονικό σύστημα και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Η λειτουργία ενός, τρίτου σταθμού, είναι εντελώς άδικη για την Ήπειρο και θα επηρεάσει όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Στη δήλωσή του αναλυτικά ο κ. Κασσής αναφέρει:

«Διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες μέσω δημοσιευμάτων, ένα σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Υποδομών στο οποίο γίνεται αναφορά στη λειτουργία σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, πλην εκείνων της Τύριας και του Μαλακασίου.

Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και το σχέδιο αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί. Η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή για να δικαιολογεί τόσους σταθμούς ,συν το γεγονός ότι η διαδρομή εντός της Ηπείρου θα είναι οικονομικά δυσβάστακτη για όλους τους ταξιδιώτες. Πως είναι δυνατόν να αναπτυχτούν οι ορεινές περιοχές όταν κάποιος καλείται να πληρώνει δυσανάλογα ποσά σε διόδια;

Εφόσον το σύστημα των αναλογικών διοδίων είναι έτοιμο να λειτουργήσει, πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα και με χαμηλή τιμή ανά χιλιόμετρο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είτε επισκέπτες.

Είναι απαράδεκτο για μια απόσταση 120 χιλιομέτρων εντός της Ηπείρου, να πληρώνουμε 3 φορές διόδια… Δεν είναι δυνατόν την τρύπα στα δημόσια οικονομικά να την πληρώνει η Ήπειρος….

Το αεροδρόμιο βαλτώνει, το σχέδιο κατασκευής της σιδηροδρομικής Εγνατίας είναι ακόμα επί χάρτου. Δεν θα επιτρέψουμε και οδικό αποκλεισμό της Ηπείρου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ