Μιχάλης Κασσής: Δεν ψηφίζει τον ενιαίο φόρο ακινήτων

kasisΜε μία σαφή και ξεκάθαρη δήλωση τοποθετείται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στην Κυβέρνηση, με εμφανή πλέον τον γαλάζιο εμφύλιο μεταξύ βουλευτών των αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Έντονος όμως είναι ο προβληματισμός και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Μιχάλης Κασσής με τη δήλωσή του κάνει γνωστό ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο με την παρούσα μορφή και επισημαίνει την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στην κατεύθυνση που έχει προτείνει το κόμμα του.

Στη δήλωσή του ο κ. Κασσής αναφέρει:
Θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ με ευθύτητα και σαφήνεια σχετικά με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τον Ενιαίο φόρο Ακινήτων.

Το Νομοσχέδιο ,έτσι όπως παρουσιάστηκε δεν πρέπει να έρθει καν στην Βουλή, διότι είναι τελείως άδικο και με άνιση κατανομή των βαρών.

Είναι απαραίτητη η αναμόρφωση του Σχεδίου, με κύριο άξονα στη φορολόγηση συνολικά της ακίνητης περιουσίας , όπως είχε συμφωνηθεί και όχι για κάθε κτίσμα ξεχωριστά.

Επίσης, πρέπει να υπάρξουν απαλλαγές και ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και ιδιαίτερα χαμηλοί συντελεστές για παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα όπως πτηνοτροφεία, βουστάσια και χοιροτροφεία.

Επιπλέον , τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών επιβάλλεται να έχουν διαφορετική φορολόγηση και με βάση το αγροτικό εισόδημα.

Δεν είναι δυνατόν να «τιμωρείται» όποιος έχει ένα χωράφι, μία παραγωγική μονάδα που συμβάλλει στην ανάπτυξη ή ένα σπίτι …

Ο Νόμος πρέπει να κινηθεί στα πλαίσια της προοδευτικής φορολογικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ και να αντιλαμβάνεται την Οικονομική και Κοινωνική πραγματικότητα.

Κάθε άλλη πρόταση, είναι δεδομένο ότι δεν θα τύχει της δικής μου, τουλάχιστον , εμπιστοσύνης και ψήφου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ