Μικροί μαθητές χωρίς μέσο μεταφοράς στο σχολείο

SXOLEIO XORIOΣε μείζον εξελίσσεται το πρόβλημα της μετακίνησης μαθητών από τα σπίτια τους στο σχολείο. Τα προβλήματα με την απουσία μεταφορικών μέσων, παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων ότι όλα δουλεύουν ρολόι, είναι τεράστια και δεν είναι λίγα τα παιδιά ορεινών κι απομακρυσμένων χωριών που ακόμη δεν μπορούν να φτάσουν στο σχολείο τους.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Μεγαδένδρου Μυρσίνης και της Κάτω Μυρσίνης Πρέβεζας καθώς ακόμη δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη μεταφορά τους στο σχολείο στο Κανάλι.

 

Η πρόταση που έχει γίνει από τους αρμόδιους είναι να μετακινηθούν με το λεωφορείο της γραμμής, όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο καθώς χρειάζεται να περπατήσουν πάνω από δύο χιλιόμετρα από το σπίτι τους μέχρι τη στάση κι άλλο τόσο από τη στάση μέχρι το σχολείο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόκειται για μαθητές των πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου.

Οι γονείς των παιδιών βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και την ερχόμενη Τετάρτη αποφάσισαν να συναντήσουν τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας αναζητώντας λύση στο αυτονόητο.

Στο να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ