Μια μεγάλη γιορτή! Το ιστορικό κέντρο μεταμορφώθηκε…

aneks giorti2

Μια διαφορετική εικόνα πήρε για αρκετές ώρες το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου τα «Παλιά Γιάννινα», τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών και με την αρωγή επαγγελματιών, στήθηκε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Μια γιορτή από την οποία δεν έλειπε τίποτα και στάθηκε αφορμή για να γεμίσει ο χώρος από μικρούς και μεγάλους, παρότι ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος.

Το ιστορικό κέντρο λοιπόν για μερικές ώρες μεταμορφώθηκε…

aneks giorti2

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους, happenings, κουκλοθέατρο, μουσικά συγκροτήματα, χορός, κάθε είδους εδέσματα, γλυκά και άλλες δραστηριότητες… Όλα αυτά που έδειξαν ότι το ιστορικό κέντρο, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης.

Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου “Τα Παλιά Γιάννινα” δημιουργήθηκε πρόσφατα και προέκυψε από την ανάγκη των επαγγελματιών να ξαναγνωρίσουν στους Γιαννιώτες -κι όχι μόνο- το ιστορικό κέντρο και παράλληλα να ανοίξουν έναν δημόσιο διάλογο για τη βελτίωση των συνθηκών σε μια περιοχή που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

anek giorti3

anek giorti4

anek giorti5

anek giorti6
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ