Μια αγκαλιά από τους μαθητές για το Κάστρο των Ιωαννίνων

kastro paidia2

kastro paidia2ΦΩΤΟ

«Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων.

Πάνω από 1.700 μαθητές από τα σχολεία όλου του νομού, με τον ενθουσιασμό, το κέφι και το χαμόγελο τους, έστειλαν το μήνυμα πως η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είναι υπόθεση των πολιτών.

kastro paidia1Δίπλα στον μοναδικό «καμβά» που συνθέτουν η λίμνη και το Κάστρο, οι εκατοντάδες μαθητές πρόσθεσαν την «πινελιά» του ενθουσιασμού, της αισιοδοξίας, της βεβαιότητας: Μπορεί να συμβεί!

«Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα της νίκης. Τα Γιάννενα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολίτες αυτής της πόλης, ξεκινώντας από τους νέους, αγκαλιάζουν τη προσπάθεια για να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», είπε ο δήμαρχος.

kastro paidia3

Συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις

Η δράση των νέων «μια αγκαλιά για την πόλη μας», θα συνεχιστεί με μια σειρά από εκδηλώσεις και αύριο Σάββατο από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτρης Χατζής».

• Το Σάββατο από τις 10 το πρωί, ο Σκακιστικός Όμιλος Ιωαννίνων μυεί στο σκάκι όσους το αγαπούν και θέλουν να μάθουν τα μυστικά του.

• Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και το Εικαστικό απασχολούν τα παιδιά με ζωγραφική, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, κ.ά.

• Το απόγευμα του Σαββάτου, από τις 6 μ.μ. ξεκινούν συναυλίες ελληνικής και ξένης σύγχρονης μουσικής με μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων , του Σύγχρονου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, του Ηπειρωτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας, του Ioannina School of Music, του Ωδείου Ars Nova και του Modern Music School.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ