Με Όπερα της Πεντάρας το Πνευματικό Κέντρο

opera pnkeΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Ομάδα Opera Feel Anthropic παρουσιάζουν ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Κουρτ Βάιλ, την Όπερα της Πεντάρας. Οι παραστάσεις είναι στις 9, 10, 16 και 17 Μαΐου στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» (ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ).

Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Μπασογιάννη και οι άλλοι συντελεστές έχουν ως εξής: Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα, Μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης, Κίνηση: Λάουρα Τσιάτη, Ενδυματολογία: Λεωνίδας Θεοδωρίδης, Ενορχήστρωση: Λευτέρης Καραγιάννης. Φωτογραφίες: Δημήτρης Ράδης.

Παίζουν: Μπάμπης Συμεωνίδης, Δημήτρης Ράδης, Μαίρη Παπανικολάου, Μαριαλένα Ευαγγελάκη, Παναγιώτης Νάκος, Βασίλης Μπούτσικος, Ειρήνη Δόβα, Αναστασία Ζώη, Μαρία-Φανή Μπανόλα, Σπύρος Πατέλης, Θανάσης Κορλός, Μαρία Φίνου, Παρασκευή Αντωνίου, Ειρήνη Καπέλη. Συνοδεύουν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Αχίλλιος Τσιρούκης, Γεωργία Αναστάση, πιάνο, Λευτέρης Καραγιάννης, πνευστά,Σοφία Πατσιούρα, ακορντεόν, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία-Φανή Μπανόλα. Η Opera Feel Anthropic Η ιδέα και δημιουργία της Opera Feel Anthropic ανήκει στην μονωδό Ειρήνη Δόβα.

Την ομάδα απαρτίζουν μαθητές και απόφοιτοι μονωδίας και καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών της πόλης των Ιωαννίνων. Οι στόχοι είναι πολλαπλοί: δίνει την δυνατότητα στα μέλη να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και αποτελεί ευκαιρία για το κοινό να εξοικειωθεί με την λυρική τέχνη. Η ομάδα στηρίζεται στην προσφορά των μελών της και στην εθελοντική εργασία των συνεργατών της.

Η Opera Feel Anthropic δεν στοχεύει στο κέρδος αλλά στην συγκέντρωση υλικών αγαθών και την επαναπροσφορά τους σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ