Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου η Γενική Γραμματέας

EYTAKSA BIKH1

EYTAKSA BIKH1Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση.

Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και οι πολιτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να δρομολογηθούν για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν:

• Στις βασικές υποδομές, τα δίκτυα μεταφορών (Ιόνια οδός, αεροδρόμιο Ιωαννίνων κ.λ.π.)

• Στις δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα (τουρισμός, μεταποίηση, παραδοσιακές τέχνες & επαγγέλματα κ.λ.π.)

• Στη θεσμοθέτηση ειδικών κινήτρων που θα στηρίζουν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και θα ενισχύσουν την προσέλκυση νέων

• Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μειώνουν το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων

• Στις αλλαγές που θα επιφέρουν ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα για τις επιχειρήσεις.

Τέλος, χαρακτηρίστηκε επιβεβλημένη η συνέργεια Επιμελητηρίου, Πολιτείας και Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ βαθμού στη διαμόρφωση αναπτυξιακού προγράμματος συγκεκριμένων κατευθύνσεων που να προσιδιάζει στη φυσιογνωμία της Ηπείρου και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, ώστε κάθε φορά οι εμπλεκόμενοι να ακολουθούν κοινές πολιτικές τόσο στη διεκδίκηση όσο και στο σχεδιασμό της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ