Με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

ANASTASIOS PAYLOPOYLOS

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.

«Παρακολουθούμε πάντοτε πολύ στενά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το έργο της Αλβανικής Εκκλησίας για το ποίμνιο σας και για τον αλβανικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της δυνατότητας που είχαμε ιδιωτικά να συναντηθούμε, σε μια δύσκολη στιγμή αλλά ταυτόχρονα και σε μια στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε δυνάμεις και να δώσουμε τον αγώνα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να καταφέρει ο λαός μας να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε κανονίσει πολύ πιο πριν να συναντηθούμε και κάπως καθυστέρησε αυτή η συνάντηση, αλλά δεν ήθελα να την αναβάλλουμε περισσότερο. Κανονίσαμε τη συνάντηση πριν από όλα αυτά τα γεγονότα και εγώ δίσταζα. Λέω πώς να προσθέσω μια ακόμη συνάντηση σε ένα πρόγραμμα τόσο βαρύ φορτωμένο» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος, για να προσθέσει:

«Θέλω με όλη μου την καρδιά, με τον δικό μας τον κώδικα, κι εγώ εύχομαι και προσεύχομαι, ο Θεός να σας χαρίζει διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές εκτιμήσεις της πραγματικότητας, σε σωστές αποφάσεις και ορθές ενέργειες. Το πιστεύω πράγματι πάρα πολύ ότι σε κρίσιμες στιγμές έρχεται κάτι άλλο. Μια άλλη σπίθα η οποία ανοίγει έναν δρόμο και παίρνει ορισμένες αποφάσεις. Με όλη μου την καρδιά το εύχομαι. Η Αλβανία είναι ένας χώρος πολύ σημαντικός, είναι ο γείτονας. Με όλη μας την καρδιά λοιπόν κι εγώ πιστεύω ότι εκείνο το οποίο θέλει ο κόσμος είναι σεβασμός, αγάπη, αλήθεια, δημιουργική σκέψη και δημιουργικές δουλειές και αυτό προσπαθούμε και το κάνουμε.»

Στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος κατά την υποδοχή του κ. Αναστασίου τόνισε ότι οι Έλληνες νιώθουν περήφανοι για το έργο του.

«Εύχομαι ο Θεός να σας δυναμώνει, ώστε να φέρετε σε πέρας το έργο αυτό. Και μακάρι το δικό σας παράδειγμα να βρει μιμητές, όχι μόνο εντός Ελλάδος, αλλά γενικότερα στο χώρο της Ορθοδοξίας. Να είσθε καλά και να είναι ο Θεός μαζί σας» τόνισε.

Ο κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σοφία διορατική για σωστές εκτιμήσεις και σωστές αποφάσεις και σωστές ενέργειες».

Ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μεταναστευτικό: «Αν Μακαριώτατε έχει αυτή την εκρηκτική διάσταση σήμερα το Μεταναστευτικό, είναι γιατί δεν έχουμε φροντίσει όλα τα κράτη, όλοι οι Οργανισμοί, οι εστίες πολέμου -ιδίως στη Μέση Ανατολή- που το προκαλούν, να σβήσουν».

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

«Όλη εκείνη η ιστορία με το Ιράκ και τη Συρία σχετίζεται άμεσα με ευθύνες των πλουσίων και δυνατών της Δύσεως. Και θα χρειασθεί να είμαστε πιο αυτοκριτικοί» απάντησε ο κ. Αναστάσιος.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ