Με τη συνδρομή του ΤΕΙ καινοτόμο πάρκο άθλησης

PARKO123Το τμήμα Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου, με ομάδα έργου αποτελούμενη από τους:Δρ. Τσιρογιάννη Ιωάννη, Γεωπόνος-Γεωργικός Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής, Δρ. Βάρρα Γρηγόριο, Δασολόγος, Επίκουρος Καθηγητής, και Δρ. Βοζίκη Κωνσταντίνα-Θηρεσία, Αρχιτέκτων Μηχανικός), συνεργάστηκε με το τμήμα Πράσινου του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας (υπεύθυνος κος Τσώλης Δημήτριος, MSc Γεωπόνος) για την παραγωγή μίας σειράς προτάσεων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση, στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (www.prasinotameio.gr).

Ένα από τα έργα που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση και έχουν ήδη κατασκευαστεί είναι και ο “Χώρος Ήπιας Άθλησης ατόμων τρίτης ηλικίας στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου”.

Στόχος της προτεινόμενης διαμόρφωσης ήταν να δημιουργηθεί ένα πρότυπος χώρος ήπιας άθλησης για άτομα τρίτης ηλικίας και όχι μόνο.Η θέση του έργου είναι ιδανική λόγω της υφιστάμενης διαμόρφωσης και του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και λόγω του ότι βρίσκεται στο μέσο πεζοδρομημένης διαδρομής που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής για βάδισμα.

Για τη διαμόρφωση χρησιμοποιήθηκαν υλικά άριστης ποιότητας εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς ως προς την ασφάλεια χρήσης. Η χρήση των οργάνων εξηγείται αναλυτικά στην πληροφοριακή πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του πάρκου.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους μελετητές και ο χώρος έχει ήδη αρχίσει να δέχεται επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ