Με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα από το μπλόκο του Λούρου

agrotes sinta2

agrotes sinta2

Στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στην Αθήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα, θα συμμετάσχουν οι αγρότες από το μπλόκο του Λούρου, οι οποίοι θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους.

Από χθες το απόγευμα ο αποκλεισμός έγινε πεντάωρος, ενώ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν καθώς αγωνίζονται για την ίδια τους τη ζωή.

«Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.

Κύριο αίτημά τους είναι να αποσυρθεί στο σύνολό της η πρόταση για το ασφαλιστικό και να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης.

Στο μπλόκο της Λαψίστας παραμένουν οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων με τρίωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού κάθε απόγευμα, ενώ παρατεταγμένα μένουν τρακτέρ και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ