Με τα πρώτα κρύα ακρίβυνε το πετρέλαιο

TH PETRELAIO

TH PETRELAIOΑύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα κατά 5 λεπτά καταγράφεται με τα πρώτα κρύα και ενώ ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά μέσα στην εβδομάδα. Συγκεκριμένα, πριν από 15 ημέρες το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούταν από 1,23 έως και 1,35 ευρώ το λίτρο και σήμερα πωλείται από 1,26 έως 1,40 ευρώ το λίτρο.

Οι παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για διεθνή κερδοσκοπία, που χτυπάει και την Ελλάδα. Μάλιστα εκτιμούν, ότι οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και τα υπόλοιπα καύσιμα, θα συνεχισθεί, καθώς σε όλο το δυτικό κόσμο υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγω του χειμώνα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στην Αττική 1 λίτρο πετρελαίου θέρμανσης πωλείται έως και 1,34 ευρώ, στον ακριτικό Έβρο έως 1,35 ευρώ, στη Μεσσηνία έως 1,34 ευρώ, στην Κρήτη έως 1,37 ευρώ, στην Κέρκυρα και τις Κυκλάδες έως 1,40 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η ζήτηση παρουσιάζει αύξηση κατά 40% σε σχέση με την περσινή πολύ κακή αντίστοιχη περίοδο, καθώς έχουν αρχίσει να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ