Με Σαμαρά και Βενιζέλο ο Έντι Ράμα

SAMARAS RAMA

SAMARAS RAMAΖητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά ζητήματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, «σε πάρα πολύ θετική ατμόσφαιρα».

Οι δυο άνδρες, γνωρίζονται αρκετά χρόνια, από την συνεργασία που είχαν στην «Progressive Alliance» (Προοδευτική Συμμαχία) η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Ράμα, συμφώνησαν να μπούνε οι βάσεις για μια νέα δυναμική ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από τον νικητή των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανόν μετά, να υπάρξει επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Τίρανα, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον αλβανό ομόλογό του.

Ο Έντι Ράμα είχε νωρίτερα ιδιωτική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αθήνα: περίπου 1 ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε στο πλαίσιο έναρξης ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», έγραψε στο Twitter ο κ. Ράμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ