Με πλαστό διαβατήριο Παναμά ο Νίκος Παπαδήμας

EL BENIZELOSΜε διαβατήριο Παναμά επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα, ο Νίκος Παπαδήμας, ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννινα και ήταν οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, μέχρι το 2004, όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο.

Για την έκδοση του διαβατηρίου είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία άλλου ατόμου, υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει από το 1992.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αστυνομία αναφέρεται:

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ένας 40χρονος ημεδαπός, όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με διαβατήριο των Αρχών του Παναμά, υπό στοιχεία άλλου ατόμου.

Το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν :

– ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και
– δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός (31) μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ