Με πενθήμερο λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι

NIKOPOLH PREBEZA

NIKOPOLH PREBEZAΘύματα της γραφειοκρατίας για μία ακόμη φορά οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και ο τουρισμός της χώρας!

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τη στιγμή που η αρχαία Νικόπολη έκλεισε εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού και χρειάστηκε η κινητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος…

Παρόλα αυτά οι αρχαιολογικοί χώροι της Πρέβεζας, που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, παραμένουν κλειστοί τα Σαββατοκύριακα, τις μέρες δηλαδή όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση στην περιοχή.

 

Αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη, δεν δέχονται επισκέπτες παρότι η τουριστική σεζόν ξεκίνησε, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο για την τοπική οικονομία αλλά και για την εικόνα της περιοχής, συνολικότερα.

Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις φυλάκων που είχε προκηρύξει το Υπουργείο καλύφτηκαν και οι φύλακες ξεκίνησαν να εργάζονται, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εγκρίνει την αμοιβή των φυλάκων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για την εργασία τους στα Σαββατοκύριακα.

Αποτέλεσμα είναι τόσο το Μουσείο όσο και ο χώρος της Κασσώπης να είναι επισκέψιμοι μόνο τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα που η κίνηση είναι αυξημένη, να παραμένουν κλειστοί.

Η ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς έχουν επισημάνει το γεγονός προς το αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ