Με παράπλευρες απώλειες η έγκριση του νομοσχεδίου

BOYLH KYBERNHSHΔεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση και με…παράπλευρες απώλειες!

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι βουλευτές που επί ημέρες περιέφεραν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς τις αντιδράσεις και τα όχι τους, είπαν από ένα μεγαλοπρεπές ναι!

 

Σε αυτούς που έδωσαν θετική ψήφο συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, καθώς οι τροποποιήσεις για το γάλα ήταν αρκετές ώστε να άρει τις αντιδράσεις του.

Θετική ψήφο έδωσαν όλοι οι Ηπειρώτες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και αρνητική οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας.

Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν τα δύο εκ των τριών άρθρων από τα οποία αποτελείται το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 1 που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και το άρθρο 2 για τις τράπεζες. Το άρθρο 3 αφορά φορολογικές διατάξεις.

Σε σύνολο 288 παρόντων βουλευτών, το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε από 152 βουλευτές, ενώ καταψηφίστηκε από 135. «Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής (Ν.Κακλαμάνης). Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, ενώ καταψηφίστηκε από 136 βουλευτές. «Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής (Απ.Κακλαμάνης).

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 για τις τράπεζες.

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ψήφισε «ναι» στο άρθρο 2. Αντίθετα, «ναι» στο άρθρο 1 ψήφισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και «παρών» δήλωσε στο άρθρο 2.

Με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον Νικήτα Κακλαμάνη ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδοκίμασε τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του!

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρ.Λοβέδος και Χρ.Αηδόνης, ενώ κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και η ΧΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ