Με πανό ενάντια στα συνεργεία για τις έρευνες πετρελαίων

diamartiria petrelaia

diamartiria petrelaia

«Θερμή» υπήρξε η πρώτη συνάντηση κατοίκων από την περιοχή της Ζίτσας που αντιδρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίων με συνεργείο αποτελούμενο από Έλληνες και Ιταλούς που είχε πιάσε δουλειά στην περιοχή.

Συνεργεία της εταιρίας βρίσκονταν στην περιοχή Γρανίτσας- Πολύδωρου, όπου οι κάτοικοι έφτασαν με τα πανό… Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές των ίδιων, διαπίστωσαν να γίνεται κοπή δέντρων με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στην αστυνομία και στην συνέχεια στο δασαρχείο.

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις τους, από τους υπεύθυνους των συνεργείων δεν έπαιρναν καμία απάντηση για την φύση και το εύρος των εργασιών που εκτελούσαν σε δασικές περιοχές.

Στις αρχικές επικοινωνίες με το δασαρχείο η απάντηση ήταν ότι οι εργασίες εκτελούνται με την χορήγηση των προβλεπόμενων αδειών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους, όταν δασικοί υπάλληλοι έκαναν αυτοψία διαπίστωσαν και παραβάσεις.

Οι ομάδες πολιτών που αντιδρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων είναι αποφασισμένες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους θεωρώντας ότι οι βλάβες στο περιβάλλον θα είναι ανεπανόρθωτες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ