Με πανελλήνια εμβέλεια και δράση το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα… Τεράστιες οι διαστάσεις της κομπίνας

OXHMATA MANTRA

OXHMATA MANTRAΈνα κύκλωμα με πανελλήνια εμβέλεια και δράση αποκαλύπτει η σύλληψη των δύο ατόμων από την Πρέβεζα. Ένα κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα, τα μετέφερε σε συγκεκριμένα συνεργεία και κει μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά και παλιοσίδερα τα οποία στην συνέχεια διοχετεύονταν στην αγορά.

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται από χθες το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άρτας συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 35 και 25 ετών. Ο πρώτος ήταν υπάλληλος σε εταιρία οδικής βοήθειας και ο δεύτερος βοηθός του.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας οι περισσότερες κλοπές οχημάτων γίνονταν σε κεντρικούς δρόμους και περνούσαν απαρατήρητες.

Γνωρίζοντας και οι δύο καλά από αυτοκίνητα, δεν χρειάζονταν περισσότερα από πέντε λεπτά για να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο και να γίνει στη συνέχεια άφαντο.

Με ταχύτατες διαδικασίες, άλλαζαν τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο και το έθεταν σε κίνηση, για να το μεταφέρουν στην γειτονική πόλη, όπου τα παραλάμβανε η εταιρεία, που προαναφέρεται.

Ο απολογισμός του τελευταίου εξαμήνου στην περιοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν δέκα έξι αυτοκίνητα, εκ των οποίων εφτά στην Άρτα, εφτά στην Φιλιππιάδα, ένα στο Καναλλάκι και ένα στον Ωρωπό Πρέβεζας. Προτιμούσαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα HILUXκαι NAVARA, στα οποία φαίνεται πως είχαν ειδικευτεί.

Ο αρχηγός του κυκλώματος, που έχει έδρα στην Αθήνα, είχε και παράλληλη δραστηριότητα στην Πρέβεζα, όπου διατηρούσε επιχείρηση. Ερχόταν στην Πρέβεζα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ημέρες κατά τις οποίες καταγράφονται οι περισσότερες κλοπές.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συνεχίζονται και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να αποκαλυφτούν και άλλα πολύ σοβαρά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ