Με ορίζοντα πενταετίας το Β’ Κλειστό

KLEISTOΣε μια πενταετία από σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο Κλειστό των Ιωαννίνων, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας.

Το δεύτερο Κλειστό «κατασκευάζεται» στην περιοχή του Βοτανικού και με την τελευταία απόφαση περνά ουσιαστικά από το Υπουργείο στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην διάρκεια εκδήλωσης του ΑΓΣΙ για την κοπή της πίτας.

 

Ο ΑΓΣΙ με ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας ότι θα λυθούν σοβαρά προβλήματα αθλητικών υποδομών στην περιοχή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Τα ευχάριστα νέα που ανακοίνωσε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας μας ο κ. Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, αναμφίβολα δημιουργούν προσδοκίες, οτι σε σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα θα λυθεί το βασικότερο πρόβλημα του ΑΓΣΙ, του μπάσκετ και του αθλητισμού σε σάλα -γενικότερα- στην περιοχή μας, δηλαδή η απουσία ενός μόνιμου και σύγχρονου χώρου προπόνησης (και διεξαγωγής αγώνων φυσικά), που θα αποφορτίσει το γηρασμένο και δύσχρηστο -πλέον- κλειστό του ΕΑΝΚΙ.

Η έλλειψη χώρων και κατ΄ επέκταση ωρών για προπόνηση αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο, για την αγωνιστική “άνθηση” του Γιαννιώτικου αθλητισμού και εν προκειμένω του μπάσκετ, που στον ΑΓΣΙ υπηρετούμε με πολλή αγάπη.

Η ομάδα μας έχει ανάγκη την εξεύρεση μόνιμου χώρου, κυρίως για προπόνηση, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο βασικός της στόχος, που είναι η άνοδος στις πιο πάνω κατηγορίες, εκεί που δικαιωματικά ανήκει. Σήμερα, μόνο με 2,5 ώρες προπόνηση την εβδομάδα ή άλλες “αλχημείες”, ανάπτυξη του μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει.

Στον ΑΓΣΙ, που τόσα έχει δώσει στον Γιαννιώτικο αθλητισμό και έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει, ελπίζουμε και ευχόμαστε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του Β΄ Κλειστού να ξεκίνησε με τα λεγόμενα του κ. Καχριμάνη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και να μην υπάρξουν έξωθεν νέα εμπόδια, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ