Με ολίγον από Ήπειρο και με αντιμνημονιακό περίσσευμα ο Αλέξης Τσίπρας στα Γιάννινα

TSIPRAS GIANNENA14

TSIPRAS GIANNENA14Με ελάχιστο…άρωμα Ηπείρου αλλά με αντιμνομονιακό περίσσευμα και σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άνοιξε την προεκλογική αυλαία για λογαριασμό του κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, η οποία επικεντρώθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας ότι αποτελεί πράξη ντροπής και ταπείνωσης από τη μία η Κυβέρνηση να αρπάζει το ψωμί εκατομμυρίων ανθρώπων κι από την άλλη να μοιράζει ψίχουλα.

«Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες.
Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο χαρακτήρισε αλχημιστή και την πολιτική του, ως λογιστική της συμφοράς.

Κι ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι το έγκλημα του PSI δεν θα μείνει ατιμώρητο αλλά θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

«Εμείς προειδοποιούμε με κάθε ευθύνη και σοβαρότητα: Το έγκλημα του PSI και το έγκλημα των τραπεζών, δεν θα μείνει ατιμώρητο όσο περνάει από το χέρι μας.
Λένε πως το χρήμα μιλάει.Εμείς υποσχόμαστε ότι στην περίπτωση αυτή και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει η Δικαιοσύνη.
Και θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους έριξαν τον ελληνικό λαό στην πιο μεγάλη δυστυχία για να αποκομίσουν εξουσία και χρήμα.
Ας το έχουν υπόψη τους όλοι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τα θέματα της Ηπείρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε όσα είναι ήδη γνωστά. Είπε λοιπόν ότι η Ήπειρος έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, διαλύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ξεπουλήθηκε η Δωδώνη, μαραζώνει η συνεταιριστική πτηνοτροφία, απαξιώθηκαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την καταδίκη της Κυβερνητικής πολιτικής στις εκλογές του Μαίου επισημαίνοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Το δίλλημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως σαφές στην ομιλία του κ. Τσίπρα και φαίνεται πως όσο θα οδεύουμε προς τις εκλογές θα γίνεται όλο και πιο έντονο.

«Ή με το ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει η χώρα ριζικά πορεία. Ή ψηφίζουμε Σαμαρά, Μέρκελ, Σόιμπλε

Ή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Η αφηνόμαστε στη μοίρα που άλλοι χαράζουν για μας. Στις 25 ψηφίζουμε.
Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει.

Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μιας νέα Ελλάδα», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ