Με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ

100 0191Αντιδρώντας στο «συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που υλοποιεί η κυβέρνηση» η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί με «κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις» που σε πρώτη φάση θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με διαδήλωση στη ΔΕΘ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «προειδοποιεί ότι όχι μόνο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο “θάνατο” των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην ‘εκατόμβη” των απολύσεων, αλλά προγραμματίζει σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες – κλάδοι του Δημοσίου, κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις».

Έτσι, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ».

Επίσης, την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες – μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων. Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, με “άμεση εκτέλεση” -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν “αίμα” για να μας δώσουν “σε δόσεις” την επόμενη δόση.

»Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει “έργο” στους ελεγκτές της, που έρχονται να “επιθεωρήσουν” ένα κράτος-αποικία, το Σεπτέμβριο» προσθέτει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ