Με Καναντέρ και φέτος στο αεροδρόμιο Ακτίου

AKTIO KANANTER

AKTIO KANANTERΑπάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουμάνης Θεόδωρος Σολδάτος, Αντζελα Γκερέκου, Γιώργος Στύλιος, Μιχάλης Κασσής, Νίκη Φούντα και Χρήστος Γκόγκας αναφορικά με την παρουσία των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ, στο αεροδρόμιο του Ακτίου έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας.

Όπως τονίζει ο κ.Δένδιας στον σχεδιασμό έχει προγραμματιστεί μεν η παρουσία των αεροσκαφών στο Άκτιο, ωστόσο η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα εξαρτάται από τον προγραμματισμό απόδοσης των αεροσκαφών του εθνικού εναέριου στόλου από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

 

«Το Πυροσβεστικό σώμα ασκεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κι έλεγχο του εθνικού εναέριου στόλου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδιασμού, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση ενός κλιμακίου αεροσκαφών Καναντέρ στο αεροδρόμιο του Ακτίου, του οποίου η επιχειρησιακή ετοιμότητα εξαρτάται άμεσα από τον προγραμματισμό απόδοσης των αεροσκαφών του εθνικού στόλου από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας» αναφέρει στην απάντησή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ