Με… ηγέτη τη Λευκάδα για αεροδρόμιο και τουρισμό

AKTIO LEYKADAΜία σημαντική πρωτοβουλία –άραγε θα την μιμηθεί κανείς στην Ήπειρο- πήρε το Επιμελητήριο Λευκάδας με στόχο τη συστράτευση όλων των φορέων για την αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο και τη συνολική τουριστική προβολή.

Η πρωτοβουλία βρήκε την στήριξη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και στην σύσκεψη που οργανώθηκε η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή καθώς ξεπέρασε τους είκοσι πέντε φορείς από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό που έγινε σαφές μέσα  από όλες τις τοποθετήσεις είναι ότι η συνέργεια αποτελεί μονόδρομο για την τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των οικονομικών   συνθηκών του τόπου. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε βάση συγκεκριμένης ατζέντας ξεκίνησε με την ενημέρωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κου Σκιαδαρέση αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα.

 

Εν συνέχεια συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στον τρόπο συνέργειας όλων των προορισμών και το οποίο ανέλυσε ο επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Λευκάδας Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο τρόπος και τα πρωταρχικά βήματα της συνέργειας αυτής έτυχαν ευρείας αποδοχής και υποστήριξης από όλους τους φορείς και αποφασίστηκαν οι επόμενες ενέργειες να κινηθούν σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τις διαδικασίες για τη σύσταση ενός τουριστικού οργανισμού που θα μετέχουν όλοι οι φορείς. Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την από κοινού  στόχευση τουριστικών αγορών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ