Με «εντέλλεσθε» οι μετακινήσεις γιατρών από τα Γιάννινα

XEIROYRGOS14

XEIROYRGOS14Με «εντέλλεσθε» συνεχίζεται η μετακίνηση γιατρών από την Παθολογική και την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προς τις αντίστοιχες κλινικές του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί οι μετακινήσεις γιατρών από τα Γιάννινα προς την Πρέβεζα και την Λευκάδα δεν σταμάτησαν ποτέ.

Οι γιατροί της Παθολογικής, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, που μετακινούνται ξεπερνούν τις δέκα εφημερίδες ανά μήνα.

Αυτό σημαίνει εντατικοποίηση της εργασίας, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα νομικής φύσης.

Όμως προβλήματα υπάρχουν και με τους ασθενείς καθώς η περίθαλψή τους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα επείγοντα αλλά απαιτείται συνολική θεραπεία με τη χρονική διάρκεια που απαιτείται.

Άλλωστε τόσο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας όσο και της Λευκάδας, δεν υπάρχουν πια ειδικευόμενοι γιατροί, παρά μόνο αγροτικοί, που αποσπώνται, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία.

Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας προκηρύχθηκαν δύο θέσεις επικουρικών παθολόγων χωρίς να εμφανιστεί κανένας για την κάλυψή τους. Το γεγονός αυτό, αποδίδεται από την ΕΙΝΗ στις αμοιβές, καθώς ο μισθός ανέρχεται στα 1200 ευρώ μαζί με τις εφημερίες.

Η ΕΙΝΗ ζητά να γίνουν οι επείγουσες προσλήψεις γιατρών που θα στελεχώσουν τις κλινικές ώστε να μην υπάρχουν και παραιτήσεις. Να γίνει ο υγειονομικός χάρτης ώστε να φανούν οι ανάγκες του πληθυσμού και να υπάρξει χρηματοδότηση του τομέα της υγείας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ