Με εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη

NOSOKOMEIO PAN

NOSOKOMEIO PANΣτα Γιάννενα, 49χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη οξύ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρέπει είτε να καταβάλει τα δυσβάσταχτα σε τέτοιους καιρούς νοσήλια, είτε να επιδείξει σφραγισμένο βιβλιάριο του ΟΑΕΕ.

Αυτό που δεν έχει, καθώς αδυνατούσε λόγω κρίσης να καλύψει τις εισφορές του. Αδυναμία που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες αυτοπασχολούμενοι πανελλαδικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο.

Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις εισφορές του τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο ρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει είχαν τους γνωστούς δυσχερείς όρους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ανταποκριθεί κανείς. Η γυναίκα του είναι άνεργη, απολυμένη ενάμιση χρόνο τώρα και μεγαλώνουν δυο παιδιά. Η ΠΑΣΕΒΕ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα απαιτώντας να θεωρηθεί το βιβλιάριό του ώστε να καλυφθεί η νοσηλεία του. Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία τέτοια δέσμευση.

Η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων με αφορμή το τραγικό περιστατικό κάλεσε όλα τα μέλη της την Τετάρτη 21- 8-2013 και ώρα 8:30 στα γραφεία του ΟΑΕΕ Μετσόβου 5 προκειμένου να απαιτήσει τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας του συνάδελφου που επί 20 χρόνια κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές και σήμερα λόγω αναδουλειάς του ίδιου και της συζύγου του βρίσκεται ανασφάλιστος για ασήμαντη οφειλή.

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 370.000 συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους η Ομοσπονδία έγκαιρα το επεσήμανε προς κάθε αρμόδιο και ζητεί άμεση λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ