Με γεύσεις και αρώματα το Ηπειρωτικό πρωινό

PROINO1

PROINO1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζεστό ζυμωτό ψωμί, πίτες, σούπες, μέλι και μαρμελάδες, είναι λίγα μόνο από τα προϊόντας που απαρτίζουν το Ηπειρωτικό πρωινό.

Γεύσεις κι αρώματα της ηπειρωτικής γης, σε μοναδικούς συνδυασμούς που κερδίζουν το βλέμμα και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Παραδοσιακά προϊόντα μαγειρεμένα με σύγχρονους τρόπους, σε ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

PROINO2PROINO3PROINO4PROINO5

Η εκδήλωση για την παρουσία του χαρακτηρίστηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή, τόσο παραγωγών τοπικών παραγόντων όσο και επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς στόχος είναι η συνέργεια και η συνεργασία ώστε το Ηπειρωτικό προιόν να κερδίσει τη θέση που του αξίζει.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο οποίος το πίστεψε, το πάλεψε και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Το Ελληνικό Πρωινό, αποτελεί πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το 2010, με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα Ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Σε άλλες περιοχές έχει γίνει ήδη πραγματικότητα. Τώρα και στην Ήπειρο τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους μοναδικούς, μικρούς, γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής.

Την ανάγκη της συνέργειας και της διασύνδεσης του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα επεσήμανε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Λέξεις κλειδιά στην πρωτοβουλία αυτή, η ποιότητα και η ταυτότητα.
«Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής είναι απαραίτητη η συνεργασία παραγωγών και ξενοδόχων. Είναι μια συνέργεια που αν αγκαλιαστεί θα φέρει οικονομίες κλίμακος. Κι αν πετύχει τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο ηπειρωτικό γεύμα και το ηπειρωτικό δείπνο» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Μπορεί μία προσπάθεια να είναι πετυχημένη αν συνδυάζει τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Ηπείρου και των τουριστικών πρακτορείων, της Λέσχης Γαστρονομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας κι άλλοι.

Στην εκδήλωση μετείχαν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής οι οποίοι παρουσίαζαν τα δικά τους, μοναδικά προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ