Με αντιδράσεις στα Γιάννινα το άνοιγμα των καταστημάτων

antidraseis kiriaki1

antidraseis kiriaki1Με αντιδράσεις και κινητοποιήσεις συνοδεύτηκε το κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μέλη του σωματείου εμπορουπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, προχώρησαν σε συγκεντρώσεις έξω από πολυκαταστήματα της πόλης.

Η εξόρμηση της Κυριακής ήταν συνέχεια εκείνων που πραγματοποίησε το σωματείο τις προηγούμενες μέρες ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο κλάδο αλλά και στην καθημερινότητα εξ αιτίας των σκληρών μέτρων του τρίτου μνημονίου.

antidraseis kiriaki2Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σωματείο απαιτεί:

• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

• Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ