Με άστατο καιρό η Μεγάλη Εβδομάδα

KAKOKAIRIA14

KAKOKAIRIA14Άστατο και ομιχλώδες θα είναι το σκηνικό του καιρού καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η Εβδομάδα των Παθών φαίνεται ότι ξεκινά με σχετικά αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά -ως επιβάλλει το κλίμα των ημερών- από τη Μεγάλη Τρίτη και κυρίως τη Μ. Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή τα σύννεφα θα πυκνώσουν.

 

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα επιστρέψουν κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ δεν θα λείψουν κατά τις πρωινές ώρες και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν αυτές τις ημέρες οδικώς, ειδικά προς την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου φαίνεται ότι κατά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες θα έχουμε κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες ως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ δεν θα λείψουν και οι τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες, που ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποιες καθυστερήσεις σε όσους ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα (τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες) και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά.

Τα σύννεφα φαίνεται ότι θα επιστρέψουν όμως στον ουρανό της Ελλάδας τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και αναμένεται ότι σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν αρχικά λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι και προς το απόγευμα στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Μουντό και υγρό προβλέπεται να είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Τετάρτη, με κατά περιόδους συννεφιά, βροχές μικρής διάρκειας και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποια διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

Όσο για το διήμερο της κορύφωσης του Θείου Δράματος (και της… εξόδου), τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή φαίνεται ότι οι βροχές και οι καταιγίδες περιορίζονται κυρίως στα ορεινά, ωστόσο ο ουρανός θα παραμείνει συννεφιασμένος και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο μοιάζει ότι θα έχει βελτίωση και μάλλον την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε λιακάδα και καλοκαιρία, με εξαίρεση τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα επικρατήσει συννεφιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ