Μετ’ εμποδίων οι έρευνες στο «Norman Atlantic»

ATLANTIC NORMAN

ATLANTIC NORMANΠαρότι το πλοίο βρίσκεται σχεδόν μία εβδομάδα αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πρίντεζι, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες αδυνατούν να εισχωρήσουν στα «έγκατα» του πλοίου, καθώς εξακολουθούν να αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων έχουν μπει οι λίστες με τους επιβάτες του «Norman Atlantic» και εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο το πλοίο να ήταν υπερφορτωμένο. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό του πλοίου, η έρευνα των ιταλικών Αρχών έχει μείνει πίσω αφήνοντας ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τα αίτια της τραγωδίας.

Το γεγονός ότι λίγο πριν αποπλεύσει το πλοίο από την Πάτρας, άνδρες του Λιμενικού είχαν ανακαλύψει μετανάστες που επιχειρήθηκε να μπουν στο πλοίο, ενισχύει τους φόβους να υπήρχαν πολλοί λαθρεπιβάτες κρυμμένοι στο γκαράζ του «Norman Atlantic».

Τα ιταλικά ΜΜΕ επισημαίνουν ως πιο πιθανά αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος εξαιτίας της σύνδεσης φορτηγών ψυγείων με το ηλεκτρικό σύστημα του πλοίου, είτε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο και από σπίθες που προήλθαν από το πάνω μέρος φορτηγού που ήταν πολύ ψηλό για να ταξιδέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ