Μετωπική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο

tsirogiannis x

tsirogiannis xΟι οκτάμηνες συμβάσεις εργαζομένων του τομέα καθαριότητας προκαλούν μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Δημάρχου Άρτας και των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη και Βασίλη Τσίρκα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της σύναψης νέων οκτάμηνων συμβάσεων, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Αρταίων, ζητά την άμεση επιχορήγησή του με το ποσό των 180.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοτικής δαπάνης των παλιών 8μηνων συμβάσεων που αυτοδικαίως ανανεώθηκαν.

Στο θέμα παρεμβαίνουν, εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση εναντίον του δημάρχου οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος και ο κ. Τσίρκας, με κοινή μάλιστα δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Στη δήλωση αναφέρουν;

Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δήμων και των συμβασιούχων, παρενέβη νομοθετικά και έδωσε το δικαίωμα στους Δήμους να παρατείνουν τη διάρκεια των συμβάσεων που έληγαν στο τέλος του έτους, δηλαδή στις 31/12/2016. Ήδη από τον Σεπτέμβριο οι δήμοι ενημερώθηκαν για τα παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι δήμαρχοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Αρταίων, επέλεξαν να προχωρήσουν σε νέο διαγωνισμό, αδιαφορώντας για το οικονομικό αδιέξοδο και την κοινωνική αναταραχή που θα δημιουργούσε αυτή η τακτική τους, αναλαμβάνοντας προφανώς και την ευθύνη της επιλογής τους.

Σήμερα, που ο Δήμαρχος Αρταίων βρίσκεται μπροστά στο πρόβλημα, συνεχίζει να υπερασπίζεται τη λαθεμένη πρακτική του και παρόλο που η κυβέρνηση φροντίζει να μην αδικηθούν οι επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού, οι οποίοι φυσικά δεν ευθύνονται για την προκήρυξη των νέων θέσεων, κάνει σα να μη γνωρίζει τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα του δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει το λάθος του και να προσλάβει και τους επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος Αρταίων, με το σύνολο των ενεργειών του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του, να μεταθέσει τα λάθη του και να αντιπολιτευθεί στείρα την κυβέρνηση, αρνούμενος τις ευθύνες του.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πληρώνονται αποκλειστικά και μόνο από πιστώσεις ανταποδοτικών τελών, πράγμα το οποίο κάνει σα να μη γνωρίζει ο δήμαρχος, τη στιγμή που ζητά χρηματοδότηση από το υπουργείο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ