«Μεταφωτογραφίες» στη Δημοτική Πινακοθήκη

DHMOTIKH PINAKOT

DHMOTIKH PINAKOTΟ Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει την παρουσίαση των καλλιτεχνών από το τμήμα των Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με ατομικές τους εκθέσεις στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Κοραή 1).

Από 10 Οκτωβρίου ως 23 Νοεμβρίου, εκθέτει ο Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος το έργο του με τίτλο «Μεταφωτογραφίες».

Τα εγκαίνια θα γίνουν στην Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 20.00 (‘Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 08:00 – 15:00. Παρασκευή: 08:00-21:00. Σάββατο: κλειστά. Κυριακή: 10:00-13:00 και 18:00 – 21:00).

 

Ο Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου πήρε το πρώτο του πτυχίο ως Πολιτικός Μηχανικός το 1982.

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι όπου έζησε μέχρι το 2006. Σπούδασε Πλαστικές τέχνες και Φωτογραφία στην École d’arts décoratifs και στο Université Paris 8, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος για διαφημιστικά γραφεία, Studio φωτογραφίας και για το δημοσιογραφικό πρακτορείο Wostok.

Διετέλεσε, επίσης, ανταποκριτής φωτογράφος στη Γαλλία για τα περιοδικά Ένα, Flash και συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ιδέες και Λύσεις και Deco Figaro. Από το 2006 διδάσκει φωτογραφία ως Ε.Ε.ΔΙ.Π., λέκτορας και ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το 2010 κυκλοφόρησε στη Γαλλία το βιβλίο του Le sujet photographique, εκδόσεις L’ Harmattan, το 2013 το λεύκωμα Παρισινό Ημερολόγιο, εκδόσεις Θερμαϊκός και το 2014 το βιβλίο Le sujet photographique et sa remise en question (Alfred Stieglitz, Robert Frank, William Klein, Raymond Depardon), εκδόσεις Presses Académiques Francophones.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 7 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Η έκθεση αναπτύσσεται στους δύο ορόφους της Πινακοθήκης και χωρίζεται σε δυο μεγάλες ενότητες:

Η πρώτη απαρτίζεται από στιγμιότυπα που κατατάσσονται στην κλασική φωτογραφία δρόμου (street photography), τα οποία έχουν ληφθεί σε πόλεις όπως Παρίσι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη ενότητα συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες επεξεργασμένες αρχικά στον σκοτεινό θάλαμο και στη συνέχεια ψηφιακά, οι οποίες παρουσιάζονται υπό τη μορφή μεγάλων πολυπτύχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ