Μετατράπηκε σε…ιατρείο το γραφείο του Διευθυντή!

IATREIO KOIN

IATREIO KOINΜετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και το σφράγισμα των πολύ-ιατρείων του, όπου συνεδρίαζαν οι ιατρικές επιτροπές για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, το ΚΕΠΑ της Πρέβεζας μεταφέρθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και συγκεκριμένα στο Γραφείο του Διευθυντή, (!) (αφού στο Υποκατάστημα δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος) έναν χώρο απολύτως ακατάλληλο για την εκπλήρωση των εξετάσεων ασθενών που αιτούνται πιστοποίησης αναπηρίας.

Ένα χώρος στον οποίον δεν υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός, όργανα, ούτε καν ιατρική κλίνη, στεγάζει σήμερα τις εξετάσεις των ασθενών, προς την απόγνωση όλων των εμπλεκομένων.

 

Το θέμα αναδεικνύει ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας.

Μέχρι και σήμερα, τα ΚΕΠΑ στην Πρέβεζα εξετάζουν στο Γραφείο του Διευθυντή, με τον Διευθυντή να έχει … αναγκαστικά μετακομίσει σε άλλο γραφείο ή να περιφέρεται και τους εξεταζόμενους ασθενείς με τους συνοδούς τους να στοιβάζονται στο ίδιο χώρο υποδοχής με τους άλλους ασφαλισμένους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους να αντικρίζουν παραπληγικούς σε καροτσάκια υποβασταζόμενους ασθενείς κλπ.

Ο παραλογισμός συνεχίζεται και οι πολίτες βιώνουν την συνεχή απαξίωση τους δικαιώματος τους σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές παροχές υπηρεσιών υγείας.

Σε μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και ραγδαία υποτίμηση των ζωών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον “ξαφνικό θάνατο” των πολύ-ιατρείων του ΕΟΠΠΥ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των Μνημονίων, προκάλεσε άμεση και ριζική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, αδιαφορώντας για τις ζωές των πολιτών, ασφαλισμένων και μη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ