Μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε… οίκους μόδας!

ekklisia moda

ekklisia moda

Σε…οίκους μόδας, μετέτρεψαν οι Αλβανικές Αρχές, τους Ορθόδοξους Ναούς στο Μπεράτι και το Ελμπασάν!

Πάνω στον δεσποτικό θρόνο και την Ωραία Πύλη, σε εκκλησίες που αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία, καλλίγραμες νεαρές, να διαφημίζουν νυφικά!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία αποτυπώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κληρικολαικής συνέλευσης που συνήλθε με την συμμετοχή τριακοσίων και πλέον μελών.

Μάλιστα προχώρησε την κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την οποία ζητά την επιστροφή των ναών, των μονών και όλων των αντικειμένων λατρείας.

Χαρακτηρίζει ιεροσυλία, όσα συνέβησαν στους Ναούς του Μπερατίου και του Ελμπασάν και με νόημα σημειώνει πως “τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από είκοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας”.

Παράλληλα ζητούν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος που έχει ψηφιστεί από το 2009 για την επιστροφή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, όλοι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ