Μετά τη δημοσιοποίηση… Ο Δήμος καθαρίζει, σφραγίζει και δημοπρατεί το Γιαννιώτικο…

giansaloni1

giansaloni1Το Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών. Άλλωστε πρόκειται για ένα ακόμη κληροδότημα που κοσμεί το λεκανοπέδιο. Για λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς, το Γιαννιώτικο Σαλόνι το διεκδικεί το Δασαρχείο. Δήμος και Δασαρχείο τον Απρίλιο θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να κλείσει η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, ουδείς ενδιαφέρθηκε για την τύχη του Γιαννιώτικου Σαλονιού. Και πολλοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν ότι η κεντρική είσοδος του κτιρίου έχει παραβιαστεί και οι χώροι του έχουν μετατραπεί σε ξενώνα αγνώστων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ρεπορτάζ που έκανε το Epiruspost διαπιστώθηκε ότι και τα δύο τζάκια, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, ήταν αναμμένα, με όσους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί κάτι τέτοιο.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την εύλογη αγανάκτηση εκατοντάδων Γιαννιωτών. Έστω όμως και κατόπιν εορτής, προκάλεσαν και την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής.

giansaloni3Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, αναφέρθηκε στο θέμα και δεσμεύτηκε ότι άμεσα ο δήμος, θα προχωρήσει στον καθαρισμό και τη σφράγιση του κτιρίου.

Μάλιστα θα ζητήσει και τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να εκκενωθεί, καθώς κανένας δεν γνωρίζει ποιοι μένουν ή αν πρόκειται για άστεγους.

Πέραν αυτού, ο κ. Μπέγκας ζήτησε να υπάρξει μία πολιτική απόφαση του σώματος, προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση για τη μίσθωση πριν την δικαστική απόφαση.

«Ζητούμε μία πολιτική απόφαση για να λειτουργήσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Δεν είναι δυνατό να διεκδικεί κάποιος άλλος το κτίριο. Ανήκει στο δήμο και στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

giansaloni2

Με την πρόταση για άμεση δημοπράτηση συμφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας, ενώ από όλες τις παρατάξεις τονίστηκε η ανάγκη φύλαξης και αναβάθμισης τόσο του κτιρίου όσου και του Πάρκου.

Απομένει πλέον αυτό να γίνει άμεσα καθώς οι εικόνες εντός κι εκτός κτιρίου είναι αλγεινές… Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και καταστροφής.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ