Μετά τα εγκαίνια… αναζητείται λύση για τη μετακίνηση

anatoli 2o gimna

anatoli 2o gimna

Τις δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών, αναδεικνύει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ανατολής, με αφορμή τα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος που έγιναν την Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, αναλυτικά αναφέρεται:

Εγκαινιάσαμε ένα νέο σχολικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το 2Ο Γυμνάσιο Ανατολής. Είναι σίγουρο ότι πάντα ένα νέο κτίριο κατασκευασμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές αποτελεί εκτός από ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές και μια απόδειξη της πολιτείας για το πόσο ψηλά τοποθετεί την εκπαίδευση.

Κανείς άλλωστε δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το πόσο αναγκαία είναι η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων , αφού έτσι αναβαθμίζεται, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, η παρεχόμενη εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που έβαλαν, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο, το λιθαράκι τους για την κατασκευή του νέου σχολείου.

Να ευχαριστήσουμε την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Ανατολής, επειδή αυτή ανέδειξε την αναγκαιότητα κατασκευής ενός δεύτερου Γυμνασίου στην περιοχή και παραχώρησε την έκταση των 10 στρμ. στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η οποία ξεκίνησε το έργο και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή τους οποίους και ευχαριστούμε.

Επίσης την νυν Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον κ. Παντελή Κολόκα, Αντιδήμαρχο Παιδείας και την κ. Παρασκευή Τσίλη Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής για την συνεργασία και συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει στο να συντονίσουν και να εξοπλίσουν το σχολείο.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο για θέματα παιδείας, κ. Ιωάννη Καραμπίνα τόσο για τη συμμετοχή τους στην κατασκευή του κτιρίου όσο και για τη στάση και τη βοήθειά τους στο θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών.

Το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής λειτουργεί από φέτος, στο νέο κτίριο που κατασκευάστηκε στην άκρη της πόλης μας και σχεδόν στα όρια με την παρόχθια ζώνη της λίμνης. Η περιοχή αυτή είναι απομονωμένη και δημιουργεί προβλήματα στην προσέγγιση των μαθητών στο σχολείο.

Το κτίριο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και με ρήτρα να λειτουργήσει έως 31-12-2015, διαφορετικά ο Δήμος Ιωαννιτών θα πλήρωνε πρόστιμο 2,5 εκατ. Ευρώ.

Το κτίριο που πριν λειτουργούσε το σχολείο μας, απέχει περίπου 2,5 χλμ από το τωρινό και οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης κατοικούσαν και εξακολουθούν να κατοικούν γύρω από αυτό. Επίσης πολύ κοντά στο προηγούμενο κτίριο λειτουργεί και το 1Ο Γυμνάσιο Ανατολής.

Μερικοί από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης κατοικούν μόλις λίγα μέτρα από αυτό και οι υπόλοιποι σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων. Η κατανομή που έγινε για τους μαθητές της Α΄ τάξης έγινε σύμφωνα με την τοποθεσία του νέου σχολείου ενώ οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης παρέμειναν οι ίδιοι άσχετα με το που κατοικεί ο καθένας. Τίθεται σοβαρό θέμα λοιπόν σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών ειδικά της Β΄ και Γ΄ τάξης αφού ειδικά μερικοί από αυτούς απέχουν απόσταση μεγαλύτερη των 2,5 χλμ. από το νέο σχολείο ενώ σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων υπάρχει άλλο σχολείο.

Υπεύθυνη για τη μεταφορά των μαθητών είναι η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία αν και έχει τη πρόθεση να βοηθήσει, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα, κολλά στο γράμμα του νόμου που της απαγορεύει την μεταφορά σε αποστάσεις μικρότερες των 3 χλμ.

Αναμένουμε όλοι απάντηση σε έγγραφο της παραπάνω αρχής στο αρμόδιο Υπουργείο. Θα επανέρθουμε όταν υπάρξουν εξελίξεις.

Τέλος αφού πρώτα ευχαριστήσουμε το Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία μας θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους μαθητές και να τους ζητήσουμε ν΄ αγαπήσουν και να φροντίσουν το νέο σχολείο σαν να είναι το σπίτι τους έτσι ώστε να παραδοθεί σε καλή κατάσταση στις επόμενες γενιές. Να ευχηθούμε και στους δύο, εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πολύ σημαντικές δυνατότητες που τους παρέχει το σχολείο τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ