Μελέτη για την αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής Λούρου

LOYROS TEROBO

LOYROS TEROBO

Πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης για την αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής και των πηγών Λούρου, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δωδώνης, κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Μάλιστα όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση, σκοπός είναι να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μελέτη, είχε ενταχθεί το 2010, από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από τότε όμως δεν κινήθηκε καμία διαδικασία με αποτέλεσμα τέσσερα χρόνια μετά να απενταχθεί.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατέβαλε συντονισμένες ενέργειες και έτσι κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση της μελέτης με το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ, από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το βασικό της αντικείμενο αφορά στην εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για έργα και δράσεις στην παραποτάμια περιοχή, από τις πηγές του Λούρου και μέχρι το Κουκλέσι, τα όρια δηλαδή με το Νομό Πρέβεζας.

Στόχος είναι οι παρεμβάσεις που θα οριστικοποιηθούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν σε μέτρα του νέου ΕΣΠΑ.

“Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα που έγινε, ώστε να φέρουμε το προσκήνιο μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Μία περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι μέσα από συντονισμένες δράσεις που θα προταθούν, η παραποτάμια περιοχή του Λουρού δεν θα βρεθεί στο περιθώριο της Ιόνιας Οδού, αλλά θα είναι στο προσκήνιο και θα πρωταγωνιστεί”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Πέρα από την συγκεκριμένη μελέτη, η Οικονομική Επιτροπή, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε και προχώρησε σε αναθέσεις 14 συνολικά έργων, σε όλη την έκταση του Δήμου, με συνολικό προυπολογισμό 115 χιλιάδων ευρώ.

Πρόκεται για πιστώσεις που προέρχονται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, οι οποίες βαίνουν συνεχώς μειούμενες.

Τα έργα αφορούν κυρίως παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ